Deep Silver en X1 Software/AWAR maken vandaag meer details bekend over de multiplayer modus en de editor van de komende tactische shooter Iron Front: Liberation 1944.

De editor stelt spelers in staat om nieuwe gevechten en missies te creëren, terwijl de multiplayer verschillende spelstijlen aanbiedt zoals ‘free for all’ en missies in co –op. Iron Front: Liberation 1944 zal exclusief beschikbaar zijn voor PC vanaf 25 mei 2012.

De editor van Iron Front: Liberation 1944 geeft je de kans om nieuwe gevechten te creëren, variërend van kleine opdrachten tot grootschalige oorlogsvoering. Naast de standaard gevechtsunits van beide kampen, kunnen spelers ook gebruik maken van een groot aantal verschillende gebouwen, militaire objecten, verwoeste voertuigen, verkeersborden en andere zaken om hun missie te ontwerpen en zo een authentieke sfeer op te roepen.

De multiplayer modus van Iron Front: Liberation 1944 bevat verschillende speltypes. Naast de gewone multiplayermodes zoals Capture the Flag en Deathmatch, bieden Tanks Only en Blitzkrieg een specifiekere multiplayerervaring aan de spelers: Tanks Only is zoals de naam het zegt een team deathmatch waarin enkel tanks gebruikt kunnen worden. In Blitzkrieg vechten de spelers voor de controle over verschillende spawn points. De missie kan ingesteld worden met verschillende aantallen tanks, voertuigen, vliegtuigen en infanterie. Een team verdedigt, terwijl het andere team het geschut van de vijand bestormt.

Iron Front: Liberation 1944 is gebaseerd op het ARMA II Operation Arrowhead syteem, ontwikkeld door Bohemia Interactive. Het verhaal vindt plaats in zuid – Polen, tijdens het Sovjet – offensief in de zomer van 1944. De speler kruipt in de huid van een Russische of Duitse infanterist en hij vecht voor de zege door gebruik te maken van teamwork, tactische vaardigheden en authentieke oorlogsmachines. De Duitse campagne focust zich op het afremmen van de oprukkende Sovjettroepen, terwijl bij de Sovjet campagne alles draait om het breken van het verzet van de vijand. De speler hoeft dit echter niet allemaal te voet te doen: vanachter hun pc kunnen tactici tanks besturen, inclusief de bekende Duitse Panzerkampfwagen VI of ‘Königstiger’ en de Russische Stalin tank JS2, of gevechtsvliegtuigen bedienen, zoals de Focke Wulf 190 en duikbommenwerpers zoals de Stuka of Petlyakov PE – 2.

Online barst het gevecht pas echt in alle hevigheid los in Iron Front: Liberation 1944: Spelers kunnen ofwel volledige missies in co – op spelen ofwel elkaar bekampen in speciale multiplayer modes zoals Capture the Flag of Attack and Defense. Iron Front: Liberation 1944 bevat ook een uitgebreide missie editor, waarbij spelers zelf hun eigen missies kunnen gaan creëren en ze kunnen delen met hun vrienden online, waardoor er dus nooit missies te kort zullen zijn.

No more articles