Iets meer dan 3 weken terug deed het gerucht de ronde dat Frictional Games bezig zou zijn met een vervolg op hun Amnesia: The Dark Descent. Dit gerucht is uiteindelijk realiteit geworden!

Frictional Games werkt samen met Thechineseroom, bekend van Dear Esther, aan een vervolg op hun horror game Amnesia: The Dark Descent. Deze game is intussen al enkele maanden in ontwikkeling en ze doelen op een Halloween release. De game is geen directe sequel voor The Dark Descent, maar vindt wel plaats in hetzelfde universum. Zo’n 60 jaar later na de gebeurtenissen in The Dark Descent, keert Oswald Mandus, een rijke Victoriaanse industrieel, terug naar huis na een expeditie in Mexico die slecht eindigde. Geweldig ziek raakt Oswald in een coma. Hij wordt geplaagd door nachtmerries over een grote machine en wanneer hij na onbepaalde tijd wakker wordt, hoort hij een motor brullen…

Thechineseroom wil niets meer vertellen, maar zegt wel dat het een donkere en angstaanjagende ervaring zal zijn die trouw blijft aan de serie.

Wij maken alvast een hoekje vrij om in te kunnen huilen.

No more articles