Vorig jaar verscheen er een patentaanvraag van Microsoft op het internet, waarin duidelijk te zien was dat de gigant de Kinect functionaliteit wil uitbreiden. Patentaanvragen worden niet altijd gerealiseerd, maar Microsoft Research introduceert ons toch al dit nieuwe concept: IllumiRoom.

IllumiRoom vult de omgeving naast jouw tv met geprojecteerde visualisaties om zo de game-ervaring van de speler te kunnen verbeteren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een “Kinect for Windows” camera en een projector om de realiteit en de virtuele wereld naadloos in elkaar te laten overvloeien. Hierdoor kan de kamer van uitzicht veranderen, het gezichtsveld uitbreiden en bewegingen kunnen worden gesimuleerd om de speler een veel diepere en intensere game-ervaring bieden.

Het Microsoft Research team is best trots op deze ontwikkeling en laat deze technologie dan ook in een video tonen. De beelden zijn live opgenomen en onveranderd gebleven, waardoor er dus geen special effects te bespeuren zijn. Meer informatie krijgen we op de aankomende technologiebeurs CHI in Parijs op 27 april.

No more articles