Microsoft heeft blijkbaar geluisterd naar de bakken kritiek die het over zich kreeg.

De nieuwe voorwaarden voor het spelen van second-hand games en offline gamen zullen dus vervallen. Op de Xbox Wire heeft Don Mattrick het volgende geplaatst:

You told us how much you loved the flexibility you have today with games delivered on disc. The ability to lend, share, and resell these games at your discretion is of incredible importance to you. Also important to you is the freedom to play offline, for any length of time, anywhere in the world.

Hij verzekert verder dat alles zal verlopen zoals het vroeger verliep; geen beperkingen voor het gebruiken en delen van games dus. Nadat een Xbox One voor het eerst is opgestart, is er dus geen internetverbinding meer nodig, en is er dus ook de mogelijkheid om used-games te draaien. Jammer genoeg betekent dit ook dat het delen van een library wordt afgeschaft, een toch wel handige feature.

Dat deze ommezwaai het internet (in positieve sfeer) rond gaat, mag je geweten hebben. De Hashtag #Xbox180 is ontploft op Twitter en de pre-orders voor de console zijn op dit moment in de UK groter dan die van de PS4. Vast en zeker dat veel mensen nu terug opgelucht ademhalen.

No more articles