Een maand voor de release van de nieuwe Gears of War duikt reeds een gelekte versie op.

Niet officiële gameplay beelden zijn al op het internet opgedoken, nadat een complete versie van de game gelekt is naar torrent sites. Eerder was ook al een bèta release opgedoken van Gears of War 3 die enkele belangrijke scènes uit het verhaal vroegtijdig aan het licht brachten. De officiële release van Judgment is echter pas op 22 maart. Vorig jaar dook ook al een gelekte versie van Halo 4 op nog vóór de releasedatum. Microsoft waarschuwt gamers die het spel illegaal downloaden en spelen, zich aan strenge straffen mogen verwachten.

Elke gamer die betrapt wordt op het spelen van een illegale versie van een game riskeert een levenslange ban van het Xbox Live platform en een console ban. Een woordvoerder van Microsoft liet ook weten dat het bedrijf een onderzoek heeft ingesteld naar de bron van het lek en een halt toe te roepen aan de gelekte download. Dat Microsoft nogal verveeld zal zitten met het probleem is begrijpelijk.

Ook voor de ontwikkelaar People Can Fly moet het een marketing nachtmerrie zijn. Je zal maar al die manuren en kosten besteden aan het produceren van een AAA game om er dan een maand voor de release een gelekte kopie op het internet van terug te vinden. Wie er toch over nadenkt om het spel illegaal te downloaden, houdt maar beter rekening met de mogelijke maatregelen van Microsoft. Piracy is no joke!

No more articles