Microsofts nieuwe Lift Studio gaat uitsluitend games voor de Cloud ontwikkelen.

In een verklaring van Microsofts vice-president Phil Harrison stelt Microsoft dat hun nieuwe Lift London studio zal instaan voor het maken van digitale games en dit niet enkel voor Xbox, maar voor alle digitale mediums die ze nu in huis hebben.

Microsoft ziet een enorme markt voor digitale spellen (zeker gezien het succes van gameapps bij Apple, Google en Amazon) en springt mee op de boot door zijn nieuwe Lift London studio exclusief spellen voor de Cloud te laten ontwikkelen.

Een hardkopie omvat zowel design, ontwikkeling, marketing als verpakking- en distributiekosten en door zich toe te leggen op Cloudgaming zullen al een aantal van deze kosten wegvallen.

Cloudgebaseerde games zullen een flexibelere gestroomlijnde cyclus hebben en de komende 5 jaar wil men zich daarop gaan toeleggen.

De verkopers en spelers van games op disks kunnen echter op hun beide oren slapen, want beide manieren van games aanbieden blijft bestaan. Blockbusters en games voor diehard spelers zullen nog lange tijd aangeboden worden, maar voor de grotere meerderheid van netwerkspelers wil Microsoft een andere richting inslaan.

En daarvoor is de Cloud de Future.

No more articles