Met de release van Sony’s nieuwste console, is het vandaag een historische dag. Vooraf gingen de wildste verhalen de ronde over de slechte beschikbaarheid van de PlayStation 4 en zelfs gamers met een pre-order hebben geen garantie om nog in 2013 een console te bemachtigen.

Maar, hoe zit het nu echt met de losse verkoop op de dag van de release? Is het dan echt onmogelijk om zonder pre-order je armen om een PlayStation 4 te slaan? Gewapend met 399 Euro en een dosis motivatie nam GameSnack in Antwerpen de proef op de som!

9.30u – Mediamarkt

Eerste stop, Mediamarkt. Een schare trouwe fans verzamelt een kwartier voor opening aan het Mediamarkt filiaal. De meesten met hun pre-order papier in de aanslag, maar ook enkelen ijsberen zenuwachtig rond zonder papier. Sommigen rennen, anderen slenteren, maar al snel wordt duidelijk dat hier geen PlayStation 4 in losse verkoop verkrijgbaar is. Enkelen halen hun trukendoos nog boven, maar vangen uiteindelijk ook bot met flauwe argumenten als “Mijn reservatie stond genoteerd in de PC” of “Ik heb geen papier meegekregen, maar er is me wel een PlayStation 4 beloofd”, fail!

GameSnackBE-Playstation-4-Day-One-Quest-Media-Markt-Special-Screenshot-01

9.45u – Game Mania

Het Game Mania filiaal is nog niet open, maar een vijftal gamers staan toch al op post om hun pre-order op te halen. Wachten heeft voor ons geen zin, want Game Mania had duidelijk gecommuniceerd dat je enkel via de nachtopening of een tijdige pre-order bij hen terecht kan. Op naar Fnac!

GameSnackBE-Playstation-4-Day-One-Quest-Game-Mania-Special-Screenshot-01

10u – Fnac

Onze derde kans wagen we bij Fnac, waar we net enkele minuten voor de opening arriveren. Opnieuw enkele zelfzekere PlayStation 4 fans en grappig genoeg ook een aantal zenuwachtige bekende gezichten. Sommigen volgen duidelijk dezelfde route! Eenmaal aangekomen op de game afdeling, bespeuren we geen enkel PlayStation 4 spoor. Een Fnac medewerker vertelt ons smalend dat zelfs niet alle pre-orders vandaag afgehaald kunnen worden.

GameSnackBE-Playstation-4-Day-One-Quest-Fnac-Special-Screenshot-01

10.15u – Bart Smit

Met de moed halverwege onze schoenen springen we Bart Smit binnen. Verschillende mensen pronken vol trots met hun nieuwste aanwinst, maar ook hier is er buiten een handvol PlayStation 4 games geen enkel spoor van losse verkoop. We spreken een medewerker aan en die weet ons te vertellen dat zij slechts zes PS4 exemplaren hebben ontvangen en er nog 30 pre-orders zijn. Ook hier dus geen succes.

GameSnackBE-Playstation-4-Day-One-Quest-Bart-Smit-Special-Screenshot-01

10.30u – Saturn

Tot slot houden we halt bij Saturn, waar een heuse uitverkoop aan de gang is. De Saturn winkel gaat dicht en alles moet buiten voor een prikje. Door de ontspannen sfeer krijgen we terug moed en hopen we op het beste. In de verte horen we wat tumult, maar we kunnen niet duidelijk onderscheiden of deze kreten een positief teken zijn. Eens dichterbij merken we een 10-tal klanten die ontgoocheld moeten afdruipen. Een medewerker – die duidelijk ook thuis is in de game branche – vertelt ons dat de PlayStation 4 pre-order exemplaren in Saturn pas morgen arriveren.

GameSnackBE-Playstation-4-Day-One-Quest-Saturn-Special-Screenshot-01

Een Day One PlayStation 4 exemplaar bemachtigen in losse verkoop blijkt dus geen succes. Gelukkig heeft GameSnack zijn huiswerk goed gedaan en zijn we volop bezig om jullie enkele PlayStation 4 reviews voor te serveren.

Hebben jullie meer succes met “The Mighty Quest for Day One Playstation 4”?

No more articles