EA  heeft vandaag Need For Speed Rivals onthuld. De game zal gemaakt worden door een nieuwe studio Ghost Game’s, die bestaat uit mensen van Criterion, Bizarre en Turn 10. Het spel zal plaats vinden in een open spelwereld.

De nieuwe Need For Speed zal draaien op Dice hun Frostbite 3 engine en plaatsvinden in Redview County. Het zal de populaire cops versus racers gameplay van Hot Pursuit terug gebruiken. Zo zal je verschillende gadgets ter beschikking hebben om je tegenstanders een loer te draaien. Een geheel nieuwe feature is echter Alldrive. Dit is een systeem dat de grens tussen single- en multiplayer doet vervagen. Wanneer vrienden van je het spel ook aan het spelen zijn, kom je terecht in dezelfde wereld. Met wat toeval kan het voorvallen dat jullie plots aan dezelfde achtervolging deelnemen.

Het spel zal ook uitkomen voor de Xbox One en de PlaySation 4, en zal meer spelers in de spelwereld ondersteunen. De Xbox 360 en de PlayStation 3 zullen de Alldrive feature hebben, het zal wel allemaal wat minder krachtig zijn. Ferrari is ook terug van de partij voor het eerst in zeven jaar.

Tenslotte zal Need For Speed Rivals je huiskamer binnen racen op 19 november voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Voor de next-gen consoles is er echter nog geen releasedatum vrijgegeven.

No more articles