Konami maakt bekend dat New Little King’s Story vanaf vandaag verkrijgbaar is op de PlayStation Vita handheld.

New Little King’s Story speelt zich af in een prachtige virtuele wereld waarin de speler in de rol van de koning stapt om het koninkrijk terug te winnen van ‘The Nightmare’. Koning Corobo, een dappere 14-jarige, regeert over het getroffen land. De kwaadaardige Nightmare zorgt voor chaos en aast op de bevolking, waardoor zij in angst leven. Als jonge koning moet de speler zich verenigen met zijn onderdanen om terug te vechten en zo het koninkrijk terug te winnen.

New Little King’s Story is een game in de vorm van een reizend rollenspel, waarbij de speler de geïsoleerde groepjes onderdanen verenigt in een leger. Het spel laat de speler vrij door de gamewereld bewegen, bij zijn zoektocht naar rekruten en items die hem tijdens de zoektocht zullen helpen. Met behulp van het touch screen van de PlayStation®Vita kan de speler de rekruten besturen en groeperen, en met eenvoudige vingerbewegingen op zoek gaan in gebieden, terwijl je de onderdanen simpel groepeert en verplaatst.

De wereld van New Little King’s Story zit vol met afgeronde karakters, die allen een belangrijke rol zullen spelen bij het verslaan van The Nightmare. Adviseurs en krijgers bieden specifieke vaardigheden en eigenschappen aan het groeiende leger, waardoor hun mogelijkheden verbeteren. Ook de plattegrond beschikt over een ongelofelijke mate van detail. Daarnaast is ook het verstrijken van de tijd weergegeven, als de dag overgaat in de nacht, en de personages rust nodig hebben na hun inspanningen. De gamewereld verandert terwijl het Corobo leger groeit. Hierdoor keert het vertrouwen terug in het land en krijgen de personages hun normale routine weer terug als het tij zich keert tegen The Nightmare.

New Little King’s Story is beschikbaar als een fysieke en download titel. Er is ook een nieuwe trailer vrijgegeven om de lancering van de game te benadrukken.

No more articles