De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL zijn de nieuwste systemen die worden toegevoegd aan Nintendo’s aanbod van handheldsystemen, beide maken hun debuut op 13 februari 2015 in Europa. Tot op heden zijn al 1,4 miljoen exemplaren van de systemen verkocht in Japan, waarvoor ze meteen goed waren voor de beste verkoopweek bij lancering van een aangepast model in Nintendo’s geschiedenis.

Extra besturingselementen

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden extra besturingsmogelijkheden dankzij de toevoeging van een C-stick en ZL/ZR-knoppen. De C-stick is een tweede, kleine analoge stick aan de rechterkant van het systeem en levert in compatibele spellen nieuwe besturingsmogelijkheden, zoals een intuïtieve camerabediening. De nieuwe ZL- en ZR-knoppen zijn toegevoegde schouderknoppen aan de achterkant van het systeem die spelers nog meer besturingsopties bieden.

Verbeterde 3D weergave

Omdat de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL de positie van je gezicht kunnen herkennen, is de 3D-ervaring een stuk comfortabeler. Spellen komen tot leven in superstabiel 3D, doordat de binnenste camera van het systeem de positie van het gezicht volgt en de weergave daarop aanpast. Zo raken spelers nog dieper ondergedompeld in de spelervaring.

GameSnackBE-New-Nintendo-3DS-XL-Featured-02

Snellere processor

Dankzij de verbeterde processorkracht van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL loopt het systeem soepeler en kunnen spelers sneller toepassingen opstarten in het HOME-menu, terwijl laad- en downloadtijden korter zijn. Diverse toekomstige spellen, zoals Xenoblade Chronicles 3D, zijn speciaal gemaakt voor de extra kracht van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL en zullen dus exclusief voor deze systemen verschijnen.

Nieuwe look

De New Nintendo 3DS XL is verkrijgbaar in metallic zwart of metallic blauw, terwijl de New Nintendo 3DS beschikbaar komt in zwart en wit. Alleen bij de New Nintendo 3DS is het mogelijk om het uiterlijk van het systeem te veranderen met verwisselbare covers voor de voor- en achterkant. Er is een breed aanbod aan verwisselbare covers, twaalf ervan zijn beschikbaar bij de lancering en in de toekomst zullen er meer verschijnen. De covers hebben allerlei bijzondere ontwerpen en fraaie afbeeldingen zodat spelers hun systemen een unieke en persoonlijke look kunnen geven.

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden verbeterde besturing, grotere processorkracht, stabielere 3D-weergave en amiibo-ondersteuning. Beide systemen zijn compatibel met alle bestaande Nintendo 3DS-software en bieden een compleet verbeterde portable spelervaring.

GameSnackBE-New-Nintendo-3DS-XL-Featured-03

limited edition hardwarebundels

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL worden in Europa gelanceerd op 13 februari 2015. Tegelijk met de twee systemen lanceert Nintendo twee limited edition hardwarebundels: New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask Edition** bevat een versie van The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en een New Nintendo 3DS XL-systeem met artwork van het spel. New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition bevat een versie van Monster Hunter 4 Ultimate en een New Nintendo 3DS XL systeem met het iconische embleem van het spel erop.

No more articles