Eurogamer.net kon vandaag beslag leggen op nieuwe beelden van Watch Dogs. Na het bekijken van de pas uitgebrachte trailer van Watch Dogs, een puur Ubisoft-product, kan men maar één conclusie trekken: Watch Dogs heeft veel weg van Grand Theft Auto, maar wordt zeker ook een superhit op de gamersmarkt.

In Watch Dogs maken we dus opnieuw kennis met Aiden Pearce. Met zijn smartphone kan Pearce alles over andere personages in het spel te weten komen en dat kan leiden tot allerlei extra missies. In de nieuwe gameplay-trailer van Watch Dogs krijgen we een duidelijk beeld van het dynamische leven in Chicago en de hieruit volgende missies die je met Aiden Pearce moet afleggen. Aiden is namelijk in staat om telefoons van willekeurige voorbijgangers te hacken en af te luisteren. Zo komt hij geregeld achter naderende vechtpartijen of drugsdeals die hij vervolgens kan besluiten te stoppen. Aiden Pearce verplaatst zich in zijn avontuurlijk bestaan in Chicago niet alleen te voet door de wereldstad, maar maakt vaak ook gebruik van dure sportwagens die hij dan – zoals we al jaren gewend zijn uit Grand Theft Auto – zonder enige schaamte carjackt.

Om Watch Dogs in het leven te roepen, deed Ubisoft een beroep op Kapersky Lab, een bekende ontwikkelaar van antivirus-software. Het spel draait immers om hacken van gegevens. Liefhebbers van Anonymous zullen dus gerust hun hartje kunnen ophalen met Watch Dogs. De release van de game is gepland voor 21 november 2013. De PlayStation 3- en 4-versies van de game krijgen een uur aan exclusieve gameplay, zoals dat wel vaker gaat tussen Sony en Ubisoft. De extra gameplay zal te downloaden zijn vanaf het PlayStation Netwerk. De game komt ook nog uit op de PC, Wii U én de opvolger van de Xbox 360.

No more articles