Na de officiële aankondiging van Medal of Honor: Warfighter vorige week, sijpelen nu de eerste details door.

Net zoals bij de vorige MoH, is ook dit keer Danger Close de developer van de nieuwe Medal of Honor: Warfighter. In tegenstelling tot de twee engines die de vorige game gebruikte, zal Warfighter slechts één engine gebruiken; Frostbite 3.0. Hierdoor is er veel meer detail mogelijk in de levels zoals rondvliegende papiertjes of splinters die van steunbalken springen als ze beschoten worden.

Het verhaal zal zich net zoals zijn voorganger baseren op actuele feiten en wordt geschreven met de hulp van echte soldaten. Ook Tier 1 Operators Preacher, Voodoo, Mother en anderen keren terug in het deze nieuwe shooter. Er zullen daarnaast ook meer keuzes zijn die de speler zal kunnen maken.

Ook de multiplayer wordt door Danger Close ontwikkeld. In de voorgaande titel werd de multiplayer ontwikkeld door DICE, dit zal nu dus niet het geval zijn. De elitesoldaten van de SAS (Brits), SASR (Australië), KSK (Duitsland) en de Grom (Polen) zullen speelbaar zijn. Naast dit alles zal er ook een hardcore one-shot-kill mode zijn en een vorm van co-op (maar dit zal waarschijnlijk niet in de campaign zijn, volgens OXM).

Medal of Honor: Warfighter wordt in oktober in de winkelrekken verwacht.

No more articles