Deep Silver heeft vandaag meer informatie onthuld over de RPG-elementen in Sacred Citadel.

Dankzij deze elementen en de unieke wapencombinaties, dorpen, rijtuigen, de variatie aan vechtopties en nog andere zaken die in de toekomst bekendgemaakt zullen worden, biedt Sacred Citadel een ongeëvenaarde ervaring in de wereld van de side-scrolling beat ‘em ups.

Sacred Citadel bevat heel wat roleplaying features die voor actie zorgen in deze beat ‘em up. Spelers kunnen met drie personages van de vier in totaal vechten, en allemaal kunnen ze stijgen in level en nieuwe skills verwerven. Vermits Sacred Citadel ook een unieke co – op ervaring biedt, is de manier waarop je je personage uitbouwt van groot belang voor de groep. De vier personages (bestaande uit de Khukuri Shaman, de Ancarian Ranger, de Safiri Warrior en een nog te onthullen vierde, geheim personage) hebben elk hun eigen skills, waarbij de kracht van hun aanvallen afhankelijk is van hun experience level.

Doorheen het spel kunnen de personages heel wat nieuwe materialen oppikken: wapens die gebruikt kunnen worden om hun aanvalskracht te verhogen, of armor die de verdedigingscapaciteiten verbetert. Kun je niet kiezen wat je wilt gebruiken: de knots om je vijanden wat flinke tikken te verkopen, of dat scherpe zwaard om je tegenstanders te spiesen? Geen probleem! In Sacred Citadel kun je zelf je wapencombinaties samenstellen.

Laat jouw personage een verzameling aanleggen met schatten en items die tijdens de game gevonden worden, en geef ze daarna weer uit bij een van de vele verkopers in het dorp. Spelers kunnen ook gebruik maken van enkele lekkere potions, om hun health op peil te krijgen of om de power meter aan te vullen om zo verschroeiende speciale aanvallen op je tegenstanders los te laten.

Dit alles zorgt voor heel wat diepte en diversiteit in het spel en, misschien wel het allerbelangrijkste, voor vrijheid die ervoor zorgt dat de krijgers elke opdracht en uitdaging op hun pad op de manier die zij willen kunnen aanpakken.

Sacred-Citadel-screenshot010

Sacred-Citadel-screenshot011

Sacred-Citadel-screenshot012

No more articles