De Uncharted-reeks van Sony is één van de beste reeksen in de game-industrie, dat de elementen die men in deze games gebruikt populair zijn, is algemeen geweten. Aldus waagt een Poolse ontwikkelaar zich aan dezelfde elementen, maar geven ze natuurlijk hun eigen touch mee.

AdventureR, makelij van de Poolse ontwikkelaar The Farm 51, lijkt erg veel op de Uncharted-reeks. Maar dit kunnen we eigenlijk alleen maar goed vinden, want AdventureR ziet er veelbelovend uit. De omgevingen en personages zien eruit alsof ze recht uit een Uncharted game komen. In deze game bekijk je de wereld echter wel vanuit First Person en zal deze niet naar de PS3, maar naar de Xbox 360 en PC komen. Tenzij Sony hier een stokje voor steekt natuurlijk.

Naast de gelijkenissen tussen de franchise en deze game zijn er natuurlijk heel wat verschillen, anders konden we er ineens Uncharted 4 van maken. Deze game speelt zich namelijk in de jaren 30 af en ziet men, zoals eerder gezegd, in een First Person zicht. De game zal een unieke stijl met zich mee krijgen. We zullen worden voorzien van een goed verhaal dat wat actiegericht zal zijn. In dit verhaal zal het niet enkel actie zijn dat de klok slaat, maar ook rustige verkenning, puzzels en achtervolgingen. Wat ook onze aandacht trekt, is de AI; we kunnen namelijk onze mythische vijanden ontwijken en deze laten stuiten op onze andere vijanden.

Ook zijn de omgevingen belangrijk in een game zoals deze. We zullen à la Uncharted in Egypte, de Arctis en oude Maya-steden onze weg moeten vinden en allerhande raadsels en mysteries uit de doeken moeten doen. Hiervoor krijgen we natuurlijk enkele gadgets, zoals een kompas, een notitieboek, een schatkaart, een zaklamp en zelfs dynamiet.

Naast deze features krijgt de game ook een RPG kantje met zich mee, want we kunnen namelijk de wapens en uitrusting van onze held upgraden. En er zijn heel wat wapens die je zal mogen opwaarderen. Verwacht echter geen high-tech wapens en uitrusting, we bevinden ons immers meer dan 80 jaar terug in de tijd. Deze wapens mogen hun dienst ook bewijzen in een multiplayer, waar het doel het vinden van een schat is. Maar jij bent niet de enige, dus wees op je hoede en verschalk jouw tegenstanders met vallen. Enkel wie slim is, zal zich aan de top bevinden.

We kregen wat beeldmateriaal, maar deze is geheel in het Pools; als je dat kunt negeren, zul je al wat gameplay mogen zien. AdventureR wordt volgend jaar voor de Xbox 360 en PC verwacht en heel misschien ook voor de PS3. Dit wordt de Uncharted voor de Xbox 360!

No more articles