Een retailer quiz van Microsoft’s ExpertZone heeft enkele nieuwe details rondom het aankomende Halo 4 weten te lekken. And it’s a lot!

Zo zijn er maar liefst 10 nieuwe wapens onthuld die beschikbaar zullen zijn in de Xbox 360 shooter, waarvan twee al aangekondigd waren gedurende Microsoft’s E3 press conference. Het betreft The Light rifle, een Forerunner wapen dat wordt gedragen door Promethean Knights, en de Scattershot, ook een Forerunner wapen dat wordt gebruikt in close-range combat.

Daarnaast zullen er ook 50 nieuwe Spartan Ops missies per seizoen hun entree maken. Wanneer we even een rekensommetje maken, betekent dit dat er voor één seizoen van 10 weken iedere week 5 missies op de wereld worden losgelaten. Deze extra missies zorgen voor 12 uur extra gameplay, zowel in singleplayer als multiplayer. En om het geheel nog beter te maken: dit betekent 10 weken lang gratis high-quality cinematic DLC, aangezien het eerste seizoen van Spartan Ops volledig gratis is!

[blockquote]How many games give you free DLC for 10 weeks? It’s like getting two campaigns with one game![/blockquote]

Maar dat is nog niet alles, want spelers zullen ook nog getrakteerd worden op twee nieuwe voertuigen, maar ook de favorieten komen in Halo 4 grondig aan bod. Welke deze twee nieuwe voertuigen zijn, ligt helaas nog achter slot en grendel.

Ook de speculaties rondom een eventuele clan support wordt ietwat bevestigd, doordat men tijdens de quiz aanhaalt dat er verbeterde ondersteuning komt voor het maken, organiseren en volgen van groepen. Microsoft heeft dit wel nog niet officieel weten te bevestigen, dus krijg nog niet teveel hoop.

En om de nieuwe gelekte details af te ronden, sluiten we af met een bekendmaking van 10 nieuwe maps bij het competitieve multiplayer gedeelte, beter bekend als War Games front. Uiteraard zullen dit er nog meer worden dankzij toekomstige DLC.

No more articles