Terwijl de eigenaars van een PS3 ongeduldig op de PS4 wachten, krijgen de gamers die nog geen PS3 hebben de kans om alsnog een aankoop te overwegen.

In een persconferentie maakt Sony de nieuwe PS3 bekend. Deze nieuwe PS3 krijgen we al volgende week op 28 september in de rekken te zien en hij zal 25% kleiner zijn dan de huidige generatie PS3’s. Deze ‘nieuwe’ console komt met een HDD van 12GB en 500GB. Op deze 12GB versie kun je echter een speciale HDD van 250GB aansluiten, wat maakt dat het ding vrij flexibel is in gebruik. De 250GB versie komt in Amerika met Uncharted 3 en enkele andere digitale extra’s voor ongeveer 270 dollar, maar de 500GB versie krijgen ze vijf dagen later met Assassin’s Creed III. Of wij Europeanen hier ook van zullen kunnen genieten is maar de vraag.

Niet enkel de nieuwe PS3 deed zijn intrede in de conferentie, maar ook een nieuwe feature voor de PS Vita. Deze feature is eigenlijk niet nieuw voor de PS3-bezitters, maar dat is het zeker wel voor de eigenaars van de Vita. We krijgen namelijk eindelijk ook PlayStation Plus op onze handheld, wat niets extra zal kosten voor al bestaande abonnees. PlayStation Plus komt met enkele games, die voorlopig nog niet bekend zijn, 1GB aan cloud opslag, kortingen voor games en DLC, automatische updates en automatische trofee synchronisatie. We kunnen gebruik maken van het abonnement vanaf november.

Verder vielen er woorden over een blauwe en een rode Vita, maar nog geen nieuws over een zakking in prijs.

No more articles