Elke online game valt ten prooi aan hackers en deze verstoren niet enkel het online eco systeem, maar vaak ook de pret voor legitieme spelers. Rockstar geeft nu opnieuw gehoor aan hun community en bant een nieuwe reeks GTA Online accounts op basis van verdachte activiteiten. Deze actie dient als waarschuwing voor alle spelers, om de GTA Online servers te vrijwaren van hacks en modders.

Het probleem heeft steeds bestaan, maar sinds 2015 is er een ware boom in het Online modders landschap. Consoles zijn normaal gezien vrij veilig door hun vaste hardware en gesloten Operating System, maar ook hier slagen hackers erin om deze te kraken en de Online GTA wereld te plagen met cheats.

De situatie werd zo erg dat in elke lobby minstens 1 of 2 scripters aanwezig waren en de enige manier om dit te voorkomen was te spelen met bekenden en vrienden in een private lobby. In aanloop van de kerstperiode heeft Rockstar grote kuis gehouden, zodat ieder van deze vredige periode zonder chackers en modders kan genieten.

No more articles