EA bevestigt dat een nieuwe Sim City (eindelijk) in de maak is door Maxis. Deze simulator voor het bouwen van grootsteden gaat gebruik maken van de nieuwe GlassBox engine.

Soms moeten we geruchten gewoon geloven en dat blijkt in dit geval niet anders te zijn. In 2013 maakt het nieuwste deel van de  populaire simulator Sim City eindelijk zijn opwachting. Electronic Arts bevestigde ook dat deze game de splinternieuwe GlassBox engine gaat gebruiken. Buiten een volledige 3D-weergave heeft deze engine nog een rits aan nieuwe mogelijkheden, zoals het aanleggen van gebogen wegen.

Verder gaat Maxis deze game van de nodige uitdaging voorzien door grondstoffen schaars te maken. Hierdoor zou ook de coöperatieve en competitieve online modus aantrekkelijk worden.

Degene die moeite hebben met wachten kunnen alvast een pre-order exemplaar bestellen via EA’s Origin online shop. Hierbij heb je de keuze tussen een gelimiteerde editie die 60 euro kost en een “Digital Deluxe” pakket, welke voor 80 euro wisselt van eigenaar.

No more articles