Nissan en PlayStation zullen in januari laten zien hoe de innovatieve GT Academy is gegroeid op het gebied van schaal en aanzien. De GT Academy-kampioenen van 2012 uit Europa, de Verenigde Staten, Duitsland en Rusland doen mee aan de prestigieuze 24-uursrace van Dubai (10-12 januari, 2013) in twee 370Z Nismo GT4’s, waarmee ze in vier maanden tijd de overgang van PlayStations toonaangevende Gran Turismo 5 naar Nissans enduranceteam hebben voltooid.

Wolfgang Reip (de Europese winnaar van dit jaar uit België) en Mark Shulzhitskiy (de Russische winnaar van 2012) delen de eerste van de twee Nissan 370Z’s met hun meer ervaren teamgenoten, de eerste GT Academy- winnaar Lucas Ordoñez uit Spanje en Roman Rusinov uit Rusland van het LMP2-team van Nissan Signatech. Beide zijn experts op het gebied van 24-uursraces en hebben indrukwekkende prestaties neergezet tijdens de beroemde 24 uur van Le Mans. In 2011 werd Ordoñez daar tweede in de LMP2-klasse en in 2012 eindigde Rusinov als vierde.

De tweede 370Z Nismo met GT Academy-kleuren wordt bestuurd door Peter Pyzera (de Duitse winnaar van 2012) en Steve Doherty (de Amerikaanse winnaar van 2012). Hun ervaren teamgenoten tijdens deze prestigieuze race zijn de ‘koningin van de Nürburgring’ Sabine Schmitz uit de GT Academy-jurylid, die al drie jaar mentor is, en de Britse coureur Alex Buncombe. Deze ervaren Nissan-coureur was de teamgenoot van alle drie vorige winnaars van de GT Academy tijdens hun debuutjaren.

De 26-jarige ‘Wolfie’ Reip was een van de 830.000 GT5-gamers die in 2012 meededen aan de Europese GT Academy. Na een zwaar Race Camp in augustus bleek hij de de snelste. Sinds hun zeges doen Wolfgang en medewinnaars Mark, Peter en Steve mee aan het meest innovatieve en uitgebreide GT Academy-trainingsprogramma tot nu toe. De rekruten maken kennis met elk aspect van hun nieuwe carrière, zoals regelmatige coaching, karten, conditie- en voedingsprogramma’s, maar ook sportpsychologie en simulatorsessies. Bovendien hebben de vier winnaars een aantal Britse races uitgereden om in aanmerking te komen voor een internationale racelicentie. Dat alles als voorbereiding op de race in Dubai, waarin ze uitkomen met een GT4-versie van de Nissan 370Z Nismo.

Darren Cox, Director, Nissan Global Motorsports:

Elk jaar hebben we het trainingsprogramma voor de GT Academy-winnaars verder ontwikkeld en verfijnd en ik weet vrij zeker dat het nu het beste programma ter wereld is. We hebben er alle vertrouwen in dat deze jongens beter voorbereid aan de start verschijnen in Dubai dan velen van hun meer ervaren collega’s die op traditionele wijze in de sport verzeild zijn geraakt. Lucas, Jordan Tresson en Jann Mardenborough, onze vorige Europese GT Academy-winnaars, hebben laten zien dat we geweldige coureurs met grote potentie afleveren. Deze nieuwe lichting is geen uitzondering en ik kijk er dan ook naar uit om ze in Dubai aan het werk te zien met de Nissan 370Z’s.

Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi, President van Polyphony Digital, is het roerend met hem eens:

Telkens als er een nieuwe winnaar aan de start van de 24 uur van Dubai verschijnt, voelt het team achter de GT Academy zich uiterst trots. In 2013 doen behalve de ruwe diamanten van de GT Academy 2012 ook de ervaren Lucas Ordoñez en drie andere professionele teamgenoten mee. Deze ‘oude garde’ zal de studenten ondersteunen en bijdragen aan het succes van het programma. De winnaars van de vorige GT Academy hebben veel mensen in de autosport verrast met een prachtige podiumplek tijdens Dubai 2012 en ook dit jaar is het de bedoeling dat we verrassen.

GT-Academy-champions

No more articles