Enkele dagen terug kwam Notch’s nieuwe game aan het daglicht, namelijk Mars Effect. Achteraf bleek deze naam een grapje te zijn, maar de game zou er wel degelijk aankomen.

De game gaat ‘0x10c’ heten en Notch kondigt deze aan door zich ook even voor te stellen: [blockquote]

Hallo, ik ben Notch en dit is mijn nieuwe game. Het zal een ruimte-game worden, en het is vrij ambitieus!

De game is nog altijd extreem vroeg in ontwikkeling, maar zoals we met Minecraft deden, verwachten we dat de game vroeger zal releasen en we de spelers mee laten helpen de game te doen groeien.

De prijs van de game is nog onbeslist, maar we zullen hoogstwaarschijnlijk een maandelijkse betaling aanrekenen om de multiplayer versie te joinen. Dit omdat we de computers en physics zullen emuleren, zelfs als de spelers niet ingelogd zijn.[/blockquote]

Het verhaal gaat als volgt:

In een parallel universum waar het ruimteras nooit eindigde, steeg de populariteit van de ruimtevaart bij bedrijven en rijke individuelen. In 1988 heeft men een slaapcel onwikkeld, die compatibel is met alle populaire 16 bit computers. Jammer genoeg sloop er een kleine fout in de cel, dewelke heeft geleid tot een dramatische ramp. Namelijk het vereisen van een slaap die biljoenen jaren duurt. Het is nu 281 474 976 712 644 na Christus, de eerste verloren mensen beginnen wakker te worden, om te ontdekken dat het universum op de rand van vernietiging staat. Zwarte gaten domineren de Melkweg.

No more articles