Bethesda Game Studios, een deel van de ZeniMax Media groep,gaat een nieuwe studio openen in Montreal om hun ontwikkelkracht uit te breiden.

Op dit moment bestaat de Bethesda Game Studios Montreal uit een vast team van 40 ontwikkelaars, actief in de console als mobiele markt. Yves Lachance zal aan het hoofd van de nieuwe studio geplaatst worden en draagt hiermee de naam van  Studio Director. Ambieer ook jij een plaatsje, dan ken je terecht op de officiële Zenimax job pagina http://jobs.zenimax.com.

“We werken reeds een lange tijd samen met erg getalenteerde ontwikkelaars in Montreal, en hebben beslist dat de tijd rijp is om er een studio te openen,” zegt Todd Howard, Game Director en Executive Producer bij Bethesda Game Studios. “Het is fantastisch om vooruit te kunnen blikken en na te denken over de nieuwe games die we er samen gaan maken.”

“Onze samenwerking met Bethesda Game Studios is reeds een spannend en memorabel parcours gebleken,” aldus Lachance. “We vinden het geweldig om een studio in Montreal te vestigen en de traditie die de stad heeft met betrekking tot game-ontwikkeling in dienst te stellen van het soort games waarvoor Bethesda Games Studios bekend is.”

Bethesda Game Studios is op dit moment vooral bekend van Fallout 4 en de mobiele variant Fallout Shelter. Fallout 4 is in totaal maar liefst 12 miljoen keer verkocht voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Fallout Shelter is in 48 landen de meest gedownloade game. We mogen dus stellen dat het hen voor de wind gaat.

No more articles