Michel Ancel, de bedenker van Rayman, ontdekt 24 jaar na datum een Rayman game die in ontwikkeling was voor de Super Nintendo console. Tot zijn grote verbazing bevat deze eprom een werkende game en is Michael hiermee één van de enigste personen die de game ooit zagen.

Michael publiceerde met trots en verbazing zijn ontdekking van deze ‘verborgen’ game. Tientallen jaren lag deze game stof te happen in een archiefkast en tegen alle verwachtingen in stond er een werkende game op de printplaat.

Vorige week plaatste Michael nog een Instagram post online dat de build van deze SNES Rayman game spijtig genoeg verloren gegaan was.

Rayman werd voor het eerste uitgebracht op de Atari Jaguar en bleef doorheen de verschillende generaties consoles een populaire franchise.

Het Rayman personage heeft wel handen en voeten, maar vreemd genoeg geen armen en benen. Reden hiervoor is dat de toenmalige hardware niet krachtig genoeg was om een volledig geanimeerd karakter te renderen. Door de ledematen weg te laten lukte dit wel.

No more articles