DICE presenteert nieuwe generatie van Battlefield, de nieuwe standaard voor game-design en multiplayer-actie.

Battlefield 4 biedt levensechte, spectaculaire en geloofwaardige actie dankzij de nieuwste Frostbite 3-technologie. De baanbrekende actiegame wordt in het najaar van 2013 uitgebracht en biedt gamers een kijkje in de toekomst van het interactieve entertainment. Een toekomst die levensechter, spectaculairder en geloofwaardiger is dan ooit.

Battlefield 4 markeert een belangrijk moment in de Battlefield-serie, want er zijn nu nog meer bekroonde multiplayer-elementen in de singleplayer-campagne opgenomen. In de singleplayer bevind je je in enorme omgevingen waarin alles kan worden vernietigd. Je hebt de beschikking over talloze voertuigen en je kunt je eigen peloton leiden. Ook de sociale aspecten van multiplayer-gaming zijn niet vergeten. Je voortgang in singleplayer wordt bijgehouden, zodat de campagne van nieuwe beloningselementen en onderlinge competitie wordt voorzien.

De game beleefde dinsdag zijn werelddebuut met een gameplay-demo van maar liefst 17 minuten, die hieronder te zien is. De demo begint als Recker zijn ogen opent en ontdekt dat hij met drie van zijn maten vastzit in een snel zinkende auto. Het raam stukschieten lijkt hun enige optie. Recker onderdrukt een paniekaanval en neemt een moeilijke beslissing: hij schiet en stelt de intel veilig, maar neemt daarbij het risico dat niet iedereen zal overleven. De emotionele demo laat je kennismaken met de indrukwekkende personages in de cast, die ongeëvenaard is in de game-industrie. Je leert samenwerken in de campagne en in multiplayer en ontdekt hoe je in beide speltypen orders geeft en prestaties vergelijkt. Het avontuur en de strijd ontrollen zich op prachtige locaties, waarvoor de grenzen zijn opgezocht van wat mogelijk is in moderne shooters op het gebied van geluid en vormgeving. Dit alles wordt verzorgd door Frostbite 3, een nieuwe standaard voor interactief entertainment in 2013.

Aldus Patrick Soderlund, uitvoerend vice-president van EA Games:

We zijn bijzonder verheugd dat we Battlefield 4 gelijktijdig in San Francisco en Stockholm aan de wereld kunnen presenteren. Met het afleveren van deze prachtig afgewerkte preview in een vroeg stadium toont het DICE-team zijn passie voor de franchise en zijn ambitie om deze verder te ontwikkelen. Deze demo is slechts het begin. We hebben nog veel meer in petto. Het is geweldig om de reacties te zien van mensen die voor het eerst kennismaken met de game. We realiseren ons dat we aan het begin van een heel nieuw gaming-tijdperk staan. Als tekenaars en ontwerpers zijn we gericht op het maken van een dynamisch, open ontwerp, dat mensen samenbrengt in verrassende niet-gescripte momenten, waar ze nog dagen over praten. Dat is het mooie van Battlefield.

Als je Battlefield 4 reserveert bij een van de deelnemende verkooppunten, ontvang je een gratis uitbreidingspakket. DICE heeft gisteren ook Battlefield 4 Digital Deluxe aangekondigd. Deze Special Edition, exclusief voor Origin, bevat de basisgame en digitale bonusitems in de game. Spelers die Battlefield 4 Digital Deluxe op Origin reserveren, krijgen ook het uitbreidingspakket en toegang tot de exclusieve multiplayer-bèta van Battlefield 4.

 

No more articles