We hebben er lang moeten op wachten maar eindelijk is het zover! Dedicated servers voor Call of Duty zoals we ze al hebben meegemaakt op Battlefield. Dit is tevens allemaal bevestigd door de developer Sledgehammer Games.

In een interview met Michael Condrey van Sledgehammer Games heeft hij geantwoord op de vraag of er al dan niet of wel gebruik gemaakt zal worden van dedicated servers in Call of Duty: Advanced Warfare.

“We hebben inderdaad een aantal aankondigingen te doen en één daarvan is dat we inderdaad met dedicated servers zullen werken. Welke providers op welke platforms komen jullie later te weten. Ik kan nog niet alles vertellen maar wil alvast de community laten weten dat het eraan zit te komen.”

Advanced Warfare is de tweede game, na Ghosts, die van deze technologie gebruik zal maken. Dedicated servers zorgen voor de beste ervaring op vlak van multiplayer games. Dit lijkt de beste optie in plaats van betrouwen op de kwaliteit van de gebruikers hun internetconnectie (peer-to-peer). Dedicated servers laten iedereen connecteren met een server dicht bij hun locatie, die de meest stabiele connectie kunnen voorzien. De Battlefield series hebben dit al jaren in gebruik op de consoles, en het is zeker niets nieuw voor PC. Battlefield laat zelfs spelers servers huren zodat ze zelf controle hebben over de maprotatie en welke modus ze willen spelen. Maar in ons land staat dit helaas nog niet op punt.

Advanced Warfare komt uit op 4 november voor PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Heb jij hem al besteld?
No more articles