Konami geeft de voetbalfans op deze editie van gamescom een kans om de langverwachte voetbalgame PES 2013 daadwerkelijk te spelen.

Op Gamescom biedt Konami maar liefst 62 mensen tegelijk de mogelijkheid de game te spelen. Op het evenement – dat duurt van 15 tot en met 19 augustus – wordt de nieuwste PES 2013 voor het eerst onthuld. Hierdoor kunnen bezoekers de meest recente versie van wat wordt geprezen als de beste PES ooit, spelen. Senior Producent Naoya Hatsumi is ook live aanwezig via Konami’s OnAir streaming shows en geeft zo inzicht in de nieuwe game.

De nieuwe versie bevat ook een groot aantal nationale teams, waaronder het Duitse, Portugese, Italiaanse, Franse en Engelse team. Wat clubteams betreft kunnen spelers kiezen uit de volgende grote clubs uit Italië, Engeland en Duitsland, zoals Inter Milaan, Juventus FC, Manchester United en FC Bayern München. Daarnaast kun je kiezen uit de volgende teams: Montpellier, AC Saint-Etienne, Toulouse FC, FC Porto, SL Benefica, SC Braga, Sporting Portugal, Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam, PSV, AZ, Real Madrid, Athletic Club Bilbao; de topteams van vorig seizoen uit de Ligue 1 en La Liga. De definitieve versie zal ook de Spaanse competitie in zijn geheel bevatten, inclusief Atletico Madrid, Espanyol en andere top teams. Details over extra licenties volgen.

Martin Schneider, General Manager van Konami Digital Entertainment GmbH, vertelt ons het volgende:

De opwinding rond PES 2013 is bijna tastbaar en wij waren vastbesloten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de nieuwe game konden uitproberen. We weten dat mensen uren achter elkaar zullen willen spelen om de Pro-Active Al, Speler ID en PES Full Control elementen onder de knie te krijgen, daarom hebben wij alles uit de kast gehaald om te zorgen voor voldoende consoles om aan de vraag te voldoen.

PES 2013 wordt eind september uitgebracht op de PlayStation 3, Xbox 360 en Windows PC.

No more articles