James Payne, een gepassioneerde Britse gamer, overleed vorig jaar op 24-jarige leeftijd aan leverkanker. Toch zullen we hem altijd in beweging blijven zien in Total War: Rome 2. Als eerbetoon aan de overleden man, kloonde men James in Rome 2 en kreeg hij de rol van een Romeinse bevelhebber. Uniek en meteen ook een veelbetekenend gebaar van de game-industrie in de strijd tegen kanker.

Toen James Payne uit Manchester in september van vorig jaar het kantoor van de Britse game-ontwikkelaar The Creative Assembly in Sussex bezocht, als onderdeel van een reis georganiseerd door de Willow Foundation, viel hij op ene na de andere verrassing. De Willow Foundation is een liefdadigheidsorganisatie, opgericht door gewezen Arsenal-doelman Bob Wilson en zijn vrouw ter nagedachtenis van hun overleden dochter. Willlow zamelt fonds in en organiseert ook speciale, leuke uitstappen voor jongeren met ernstige ziekten.

The Creative Assembly

James Payne leed tijdens zijn bezoek aan The Creative Assembly al een tijdje aan leverkanker en wist dat hij niet meer lang te leven had. De medewerkers van The Creatieve Assembly waren zo onder de indruk van Paynes lijdensverhaal, dat men hem dubbel in de watten legde. Tijdens zijn bezoek aan de studio van Total War: Rome 2, kreeg James Payne niet alleen een vroege versie van het strategiespel cadeau, maar mocht Payne ook zijn gezicht schenken voor de rol van een Romeinse bevelhebber in Total War: Rome 2. Het volledige hoofd van James Payne werd tijdens zijn bezoek aan Creative Assembly gescand en gefotografeerd en een paar uren later zag Payne zijn digitale dubbelganger in het kostuum van een Romeinse strijder. De medewerkers van Creative Assembly beloofden Payne dat hij een belangrijke rol zou krijgen in Total War: Rome 2.

GameSnackBE-Total-War-Rome-II-James-Payne-Screenshot-01

“Geweldige kerel”

“James Payne is helaas al overleden, maar we zijn trots en blij dat we hem dit geschenk konden geven”, zegt Total War-community manager Craig Laycock. “Ik zal het bezoek van James Payne aan onze studio nooit vergeten. Hij was enorm in de wolken dat hij zijn grote droom in vervulling zag gaan, de makers van zijn favoriete game aan het werk zien. James bleef maar vragen stellen en gaf ons zelfs duidelijke en beknopte tips over de functies in onze nieuwe game. Maar dat hij ook gekloond en vereeuwigd zou worden in Total War: Rome 2, dat had hij natuurlijk niet durven dromen. Het ontroerde hem enorm. Vele collega’s liepen hier dan ook rond met een krop in hun keel. Toen we onlangs vernamen dat James zijn strijd tegen kanker had verloren, werd het muisstil bij Creative Assembly. James Payne zal in Total War: Rome 2 op een bescheiden manier voortleven – dat was zijn wens – maar elke keer als u hem ziet opduiken als Romeinse bevelhebber, weet dan dat hij in het echte leven een geweldige kerel was.”

Total War Rome II komt volgens uitgever Sega op 3 september 2013 wereldwijd uit voor PC. Gamers die het spel bij deelnemende verkoopkanalen reserveren, krijgen op de releasedatum naast het spel zelf gratis de eerste DLC van Rome II. De eerste DLC, het Greek States Culture Pack, voegt drie extra speelbare facties toe aan Total War Rome II: Epirus, Athene en Sparta. De Total War Rome II: Collector’s Edition zal eveneens een must zijn voor de liefhebbers. Ze verschijnt eenmalig in een zeer beperkte oplage: er worden slechts 22.000 genummerde exemplaren gemaakt. De CE bevat talloze aangepaste spellen en items met een Romeins thema, gebonden in een kunstleren presentatiedoos, inclusief gouden logo en magnetische sluiting. Reserveren kan je al op wiki.totalwar.com.

No more articles