Vorig weekend vond er in Parijs de Allstars competitie van League of Legends plaats. In dit evenement komen de beste teams uit Europa(EU), Noord-Amerika(NA), China(CN), Korea(KR) en Zuid-Oost Azië(SEA) samen. Ook de MVP’s van deze regio’s kregen een plaatsje in dit evenement, zij werden samen gegooid in Team Ice en Team Fire. In dit artikel lees je de 5 beste momenten van afgelopen weekend.

Eerst en vooral is dit geen rangschikking van wat het beste is, maar gewoon een mening van mezelf. Als je andere memorabele momenten hebt, kan je die altijd laten weten in de reacties.

1. SKT T1 ongeslagen 

SKT Telecom 1 of korter gezegd SKT T1 is de huidige League of Legends wereldkampioen. Toch vroegen vele aan de analyst desk zich af hoe ze het gingen doen in Allstars. Deze twijfel kwam er  voornamelijk omdat SKT T1 het niet zo goed deed in hun competitie. Na Allstars is deze twijfel wel weggevaagd want SKT T1 was ongeslagen doorheen het hele evenement.  Ze verloren geen enkele match noch in de groepsfase noch in de halve finale noch in de finale. Een perfecte winstreak noem ik dat. Niet alle matchen gingen even makkelijk voor SKT T1, maar toch lieten ze aan iedereen zien waarom ze wereldkampioen zijn. De mooiste match van SKT T1 was niet zo zeer op vlak van “plays” maken, maar wat na de match gebeurde. Ik heb het over de match tegen Cloud 9(Noord-Amerika). Na de match zag je aan de gezichten van Cloud 9 hoe blij ze waren, ook al hadden ze verloren. Zo zie je dat er geen haat tussen de verschillende spelers en verschillende regio’s.

2. Bjergsen’s URF

De grote matchen van iedere Allstar-dag waren we de matchen van Team Ice  en Team Fire. Hierin speelde de 2 beste MVP’s van elke regio tegen elkaar. Zo bestond Team Ice uit: Froggen(EU), Doublelift(NA), Madlife(KR), Archie(SEA) en Cool(CN) en Team Fire bestond uit: Diamond(EU), Bjergsen(NA), Shy(KR), QTV(SEA) en WeiXiao(CN). In deze matchen speelden de teams game modes die recent waren uitgekomen. De eerste match was dan ook URF of Ultra Rapid Fire. In deze matchen is er geen mana, geen cooldown, hogere attach speed enz… Alles gaat dus een stuk sneller en feller. Vooral Bjergsen liet zien waarom hij gekozen was tot MVP van Noord-Amerika. In deze match maakte hij iedereen met de grond gelijk met zijn Ezreal. Hierdoor wonnen ze de eerste Team Ice vs Team Fire match, dat beloofde voor de volgende dagen. In de onderstaande video zien jullie zijn beste momenten van die match.

3. Froggen’s Anivia OP

Tijdens de 3de dag van het evenement zagen we weer een episch moment. Dit gebeurde weer tijdens de matchen van Ice vs Fire. In deze match mochten de fans vooraf de 10 champions kiezen die de 2 teams gingen gebruiken. Natuurlijk kozen de vele fans ervoor dat Froggen met Anivia ging spelen. Dit komt omdat Anivia de beste en de favoriete champion is van Froggen en dat was ook duidelijk in deze match. Door verschillende “plays”, mooie teamfights en goede coördinatie was Froggen gewoon te goed voor Team Fire. Hij eindigde de match 11/0/14 wat een supermooie score is. Ook de analysten waren verbaast over de speelstijl van Froggen. Ze verhevelde hem omdat hij Anivia gewoon zo goed kent dat hij er mee kan doen wat hij wil. Hopelijk zien we deze Anivia meer in de reguliere competitie want zo’n mooie speelstijl willen de fans wel meer zien. In de onderstaande video vind je de beste momenten van Froggen tijdens deze match.

4. A League of Legends proposal

Natuurlijk is Parijs nog steeds”de stad van de liefde”. Dat werd ook duidelijk tijdens dit evenement. League of Legends heeft een hele grote community en daar komen soms prachtige dingen van. Tijdens het Allstar-evenement vroeg een man genaamd Erik, zijn vrouw ten huwelijk waar het hele publiek bij stond. Natuurlijk zei ze” ja “en applaudisseerde het hele publiek mee.  Even na het huwelijksaanzoek kwam een League of Legends-speler ,Doublelift,  naar het koppel om hun een cadeau te geven en hun te feliciteren. Natuurlijk een mooi moment om te zien en als je dit ook eens wil zien, kijk dan naar onderstaande video.

5. Celebrate your Birthday Allstar-style

Verjaren is altijd een leuk moment, maar wat als dat gevierd wordt met een publiek van duizenden mensen? één iemand kan dat navertellen namelijk Faker van SKT T1. Hij verjaarde namelijk tijdens het evenement en de Franse commentatoren konden er niets beter op vinden door Happy Birthday te zingen. Natuurlijk moedigden ze het publiek aan om mee te doen en dat lukte fantastisch. Heel het publiek zong het lied mee. Dat gaf voor de kijkers en volgens mij ook voor Faker een kippenvel moment. Net daarom vond ik dat het in dit lijstje moest komen. Een memorabel moment om niet te vergeten en zeker de moeite waard om het eens te bekijken.

No more articles