Na een petitie kwam uiteindelijk een officiële aankondiging van een PC-versie van Dark Souls, volgens sommigen één van de moeilijkste games op de markt.

Maar al snel kwam er een domper op de feestvreugde, Dark Souls zou gebruik gaan maken van de Games for Windows Live Service, het beruchte en gehate platform. Maar nu komt men met het goede nieuws dat men nog niet helemaal zeker is. De game zal pas uitkomen op 24 augustus, dat is nog tijd genoeg om andere deals te sluiten, zegt Daisuke Uchiyama, chief producer. Er is zeker nog tijd genoeg om extra nieuws aan te kondigen, vermoedelijk op de E3.

Naast dit goede nieuws werd ook wat minder leuk nieuws vermeld; er zal totaal geen ondersteuning voor mods aanwezig zijn. Volgens Hidetaka Miyazaki, lead director, komt dit door hun gebrek aan ervaring met PC-games, waardoor ze maar op veilig gespeeld hebben.

Ook werd hem verschillende keren de vraag gesteld of de extra content in de ‘Prepare to Die-editie’ ook naar de console komt, maar hier kon hij niet op antwoorden. Wie weet?

No more articles