De 2D fighting game Persona 4 Arena  is een unieke samenwerking tussen twee  Japanse game studio’s. De wereldwijd populaire Persona RPG game van Atlus ontmoet de visueel uitbundige 2D fighting-wereld van Arc System Works, bekend van o.a. de Guilty Gear en BlazBlue games.

Persona 4 Arena gaat door waarPersona 4 ophield. Een sinister TV kanaal – dat je alleen kan zien als je op een regenachtige avond in een uitgeschakelde televisie kijkt – adverteert met een gevecht op leven en dood tussen twee goede vrienden. De karakters van Persona gaan op onderzoek uit maar alles gaat fout. Het wordt al snel duidelijk dat de helden van Persona het tegen elkaar op zullen moeten nemen in het beruchte TV-programma P1 Grand Prix!

De volledige PERSONA 4 cast keert terug. Kies uit één van de in totaal 13 karakter zoals o.a. Yosuke, Kanji, Naota en Teddie. Elk Persona personage heeft zijn of haar eigen, unieke verhaallijn. Alle verhalen worden verteld door middel van prachtig geanimeerde en gloednieuwe cut scènes die zijn geschreven door het Persona Team. PERSONA 4 ARENA is een game voor zowel RPG liefhebbers als 2D fighting fans. Alle karakers, details en bewegingen zijn afkomstig uit het Persona universum. Daarnaast maakt de game gebruik van bekende RPG statuseffecten zoals vergiftiging, verwarring, verlamming en angst.

Elk karakter heeft een tweede personage, hun zogenaamde Persona. Deze Persona’s kunnen tijdens de gevechten worden opgeroepen en kunnen dodelijke aanvallen uitvoeren.

Persona 4 Arena kenmerken:

  • Een innovatief vier button combo systeem zorgt er voor dat iedereen op een hoog niveau kan vechten.
  • Persona 4 Arena introduceert een uniek dual character vechtsysteem waarmee je met twee karakters tegelijk kunt vechten.
  • De keuze voor toegankelijke special moves zorgt er voor dat spelers zich kunnen focussen op de wedstrijd en de strategie, en niet op het uitvoeren van de bewegingen.
  • Je wordt krachtiger naarmate je dichterbij een Knock Out komt.
  • Meer mogelijkheden om combo’s te onderbreken. Ook beginnende spelers hebben de mogelijkheid om een counter-attack op te zetten.
  • De introductie van de zogenaamde dodge functie geeft de speler naast blocken nóg een mogelijkheid om aanvallen te ontwijken.

Persona 4 Arena modes:

Story Mode – Kies een karakter en ontdek zijn of haar verhaal.
Arcade Mode – Klassieke arcade actie. Vecht tegen alle karakters in gevechten die steeds pittiger worden.
Score Attack – Een serie gevechten tegen moeilijke tegenstanders waarin snelheid en finesse de sleutels tot succes zijn.
Training – Oefen combo’s tegen een computergestuurde tegenstander.
Lesson – Leer stap voor stap alle vechttechnieken in een overzichtelijke tutorial.
Challenge – De perfecte plek om je eigen combo’s te leren. Zowel de makkelijke combo’s als de moeilijke.
Versus – Vecht offline tegen een vriend of vriendin, of neem het offline op tegen een computergestuurde tegenstander.
Network – Neem het online op tegen de beste spelers ter wereld.
Contents Market – Een online marketplace waar spelers Downloadable Content kunnen kopen en downloaden.
Reply Theatre & Gallery Mode – Speel exclusief artwork vrij of bekijk gevechten die je hebt opgenomen.

Persona 4 Arena is op 3 mei 2013 verkrijgbaar voor Playstation 3 en Xbox 360 en heeft een adviesprijs van €49,99.

No more articles