De eerste speelbare demo van Pro Evolution Soccer 2013 (PES 2013) wordt op 25 juli 2012 vrijgegeven in Europa, zo maakte Konami Digital Entertainment bekend.

PES 2013 boekt een enorme vooruitgang voor de populaire voetbal simulatie met deze nieuwe game. Met PES FullControl krijgen spelers totale controle over iedere pass, schot en zelfs het eerste contact met de bal. Pro-Active Al zorgt ervoor dat spelers bewegen zoals zij horen te bewegen zowel met als zonder de bal, waarmee een authentieke wedstrijd ervaring wordt gecreëerd. Het speler-ID systeem verbetert het gevoel van individualiteit, doordat de spelers niet alleen lijken en bewegen als echte spelers, maar ook nog eens hetzelfde spelen.

Deze eerste demo laat de spelers de belangrijkste toevoegingen ervaren en beschikt over acht volledige licentie teams. Duitsland, Engeland, Portugal en Italië laten Europees voetbal zien, terwijl Santos FC, SC International, Fluminense en Flamengo beschikbaar zijn in de Copa Libertadores-modus.

Om het volledige controlegamma van de PES 2013 te ervaren, is de demo op elke moeilijkheidsgraad en gelokaliseerde taalinstellingen te gebruiken.

Deze gratis demo zal verkrijgbaar zijn voor PlayStation 3,  Xbox 360  en PC via www.konami-pes2013.com.

No more articles