Sony geeft en neemt zo blijkt…

Enkele dagen geleden moesten we het trieste nieuws melden dat de PlayStation TV niet langer verdeeld zal worden. Maar vandaag kunnen we het heugelijk nieuws brengen dat Sony in de nieuwe 3.5 firmware update de mogelijkheid zal toevoegen om naar een Windows of Mac PC te streamen!

De feature komt niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel, de onmiddellijke concurrentie streamt immers al een tijd rechtstreeks naar Windows PC’s. Xbox One ondersteunt echter nog geen streaming naar Mac’s. Zullen Microsoft en Apple binnenkort dan ook de handen in elkaar slaan?

Nog belangrijker is dat Sony eindelijk notificaties toevoegt om je te verwittigen wanneer je vrienden online komen. Verder is er nu ook een optie om je status op offline te zetten wanneer je liever niet gestoord wil worden in je gamesessie. 

Nog iets? Oh ja, de alleenheerschappij van YouTube wordt doorbroken want je zal binnenkort ook video’s naar Dailymotion kunnen uploaden. Last but not least zullen we ook de mogelijkheid krijgen om “events” te maken om op die manier gamesessies met onze vrienden makkelijk te organiseren. Zij kunnen hierop registreren en krijgen vervolgens automatisch een melding wanneer het event van start gaat. Klinkt erg handig!

De firmware 3.5 is momenteel in bèta. Over een releasedatum houdt Sony voorlopig nog de lippen op elkaar maar in de wandelgangen horen we “gauw”.

No more articles