Het is een speciale dag voor Oculus, want na jaren van ontwikkeling is het vandaag eindelijk mogelijk een pre-order te plaatsen voor de Oculus Rift. Eerder deze week kondigde Oculus de pre-order al aan en vandaag zijn extra details terug te vinden op de officiële website. Belangrijkste en misschien wel meest gevoelige is de prijssetting van dit nieuwe high-tech speelgoed.

Het Oculus Rift basis pre-order pakket bevat een Xbox One controller, Oculus Remote, een sensor en twee gratis games Eve: Valkyrie en Lucky’s Tale. Dit alles wisselt van eigenaar voor $600, omgerekend een kleine €560. De headset wordt verscheept op 28 maart en er is een limiet vastgesteld van 1 order per klant.

Oculus Rift Family

Oculus Rift Family

Wanneer je een pre-order plaatst, hoef je nog niet dadelijk af te rekenen. Deze ‘zure appel’ krijg je pas wanneer het toestel effectief verzonden wordt. Verder wordt je bij een pre-order ook vooraan in de lijst geplaatst om een Oculus Touch te bestellen wanneer deze beschikbaar komt later op het jaar.

Oculus Touch

Oculus Touch

Buiten Oculus Rift zelf, heb je natuurlijk ook een High-performance PC nodig, met de volgende minimum systeemeisen:

Video Card NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 equivalent or greater

CPU Intel i5-4590 equivalent or greater

Memory 8GB+ RAM

Video Output Compatible HDMI 1.3 video output

USB Ports 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port

OS Windows 7 SP1 64 bit or newer

Oculus stelt zelf ook een tool ter beschikking om de compatibiliteit van je PC te testen.

2016 wordt het jaar van de virtuele realiteit en alle producenten beginnen hun kaarten op tafel te leggen. Sony’s Playstation VR en HTC Vive staan ook gepland voor dit jaar.

Wat vind jij van $600 voor een Oculus Rift? Laat het weten in de reacties!

  • Yannick

    Ik wacht nog tot de prijs daalt, sowieso.

  • armand bongarts

    Ik had op zijn minst een korting verwacht omdat ik ook al een dk2 heb gekocht. verder 200 euro duurder dan gepland. Maar jah het is het zeker waard ik game nooit meer zonder Rift

  • Jef

    Hopelijk komt er achtereen ook losse verkoop, zonder de Xbox controller en andere accessoires. Ik ben zelf nieuwsgierig hoeveel een ‘naakte’ Oculus Rift gaat kosten.

No more articles