Naast de Virtual Reality headset Oculus Rift komt er nog een VR-apparaat op de markt, de Project Holodeck. Ze geven wel eerlijk toe dat het zonder de Oculus Rift niet mogelijk zou zijn.

Waarom geven ze dit toe? Wel, Project Holodeck is een onafhankelijk project dat de VR tech van de Rift gebruikt om volledige lichaamscontrole te visualiseren. Het team achter de Holodeck werkt nauw samen met Lucky Palmer, de oprichter van de Oculus.

Het eerste project waar het team aan werkt is een fantasy steampunk game, genaamd WildSkies. In deze game navigeren twee spelers met een zeppeling door de wolken en treden beide spelers als life-size avatars in de game, vervolledigd met lip-sync en real-time animaties zoals het knipperen van je ogen.

Het team achter de Holodeck is ook van plan om het project op Kickstarter te plaatsen, zodat iedereen wereldwijd dit leuke hebbeding voor een schappelijk prijskaartje in huis kan halen. Genoeg technische uitleg langs onze kant, het is nu de beurt aan de jongens van Project Holodeck. Enjoy!

No more articles