Sony heeft de verkoopcijfers voor de PlayStation Vita uit te doeken gedaan. Het nieuwe paradepaardje is wereldwijd maar liefst 1,2 miljoen keer over de toonbank gegaan, wat volgens Sony een erg goede start is.

Daarnaast werd ook nog eens bekend dat qua retail- en software verkoop de teller op 2 miljoen staan. Dit wil zeggen dat de meeste mensen minimum één game bij de handheld kopen, sommigen dus nog meer dan één. De verkopen in de winkel en in de virtuele shop is ook goed in evenwicht. Volgens Sony zijn deze cijfers het bewijs dat de PS Vita handheld is waar iedereen op zat te wachten.

[blockquote]De PS Vita is ontworpen om ultiem draagbaar entertainment te leveren. We zijn ontzettend blij om deze reactie te zien van consumenten en het tempo waarmee de PS Vita wordt verkocht, aldus Andrew House, President en Group CEO, Sony Computer Entertainment Inc.[/blockquote]

 

PS Vita

PS Vita introduceert nieuwe en meeslepende gameplay ervaringen die nog nooit op een andere handheld gaming console zijn aangeboden. Uitgerust met twee analoge sticks, een haarscherp 5-inch high-definition OLED-multi-touch scherm, krachtige quad core processor, het six-axis motion sensing systeem, ingebouwde microfoon en een camera aan de voor- en achterzijde, is de PS Vita het ultieme portable entertainment systeem.

In aanvulling op deze ultieme game-ervaring biedt de PS Vita, door middel van zowel de Wi-Fi en 3G-netwerk connectiviteit en toepassingen, oneindig veel mogelijkheden op het gebied van gaming, delen en sociale connectiviteit met vrienden.

Op dit moment zijn meer dan 25 games beschikbaar in Noord- en Latijns Amerika, Europa en de PAL-gebieden en Japan*, waaronder EA SPORTS FIFA Football, Ultimate Marvel vs Capcom ® 3 van Capcom, UNCHARTED ™: Golden Abyss, WipEout ® 2048 en Escape Plan van SCE Worldwide Studios. Met nog eens meer dan 70 titels in ontwikkeling staat niets wereldwijd succes voor de PS Vita in de weg.

No more articles