De Europese CEO van Sony, Jim Ryan, liet weten dat er nog steeds plannen zijn om de PS Vita meer gaan te gebruiken als tweede scherm voor PS3 games.

Deze reactie kwam er nadat Sony’s concurrenten Nintendo en Microsoft op de E3 beurs beiden de functionaliteit van een tweede scherm op hun console demonstreerden. Microsoft gaat inzetten op de SmartGlass technologie, welke het mogelijk maakt om smartphones en tablets te gebruiken als tweede scherm. Nintendo doet dit op zijn beurt door een display te integreren in de Wii U controller.

[blockquote]One of our main strategies is this broadening of the PlayStation ecosystem – whether it’s the use of Vita in some sort of second screen capacity or whether it’s like the announcements yesterday of PlayStation Mobile[/blockquote]

Hiermee leek Sony uit de boot te vallen, maar een interview met CVG (Computerandvideogames.com) wijst erop dat Sony wel degelijk plannen heeft voor een verdere integratie van de PS Vita met de Playstation 3. Tot slot doet Sony blijken zeer gerust en zelfzeker te zijn over de toekomst van de Playstation Vita voor dit en de komende jaren.

No more articles