Sinds begin dit jaar konden we aan de slag met de PS Vita, de nieuwe generatie handheld van Sony. De verkoop valt echter wat tegen en dit is te danken aan de prijs en het tekort aan goede games.

Hier wil men verandering in brengen, althans volgens een interview met Shuhei Yoshida. Ingenieurs werken namelijk op dit moment aan een PS Vita die goedkoper in productie zal zijn. Deze verandering zal echter dit jaar niet meer gebeuren en men hoopt dan ook dat toekomstige kopers zullen profiteren van goedkope bundels, zoals de LittleBigPlanet Vita Bundel dat aangekondigd werd eerder deze week.

Een andere factor is ook het tekort aan content. Dit is geweten bij Sony en hier willen ze dan ook iets aan veranderen. Het toevoegen van games is momenteel hun topprioriteit. De kritieken die ze kregen op de PS Vita waren heel positief, maar mensen willen nog steeds hun favoriete games kunnen spelen op deze handheld. Bij Sony dachten ze namelijk dat de launchtitels groot genoeg waren in aantal, maar ze waren verbijsterd toen ze ontdekten dat mensen zoveel meer willen. Om nieuwe titels te verkrijgen proberen ze developers te overhalen.

Momenteel zijn enkele spin-offs, zoals Black Ops Declassified en Assassin’s Creed III: Liberation, in ontwikkeling.

No more articles