Nieuwe firmware update zorgt voor verschillende nieuwe features, waaronder Mac OS ondersteuning.

Op 8 februari verschijnt firmware update 1.60 voor de Playstation Vita. Deze update bevat verschillende nieuwe features zoals een nieuwe map applicatie, video recording en ondersteuning voor Mac OS.

Met de nieuwe map applicatie zal het mogelijk worden om je eigen locatie, adressen en bestemmingen op te zoeken. Ook het maken van videofilmpjes zal vanaf 8 februari mogelijk zijn. Maar het belangrijkste voor sommigen is natuurlijk de Mac OS ondersteuning. Voordien was het enkel mogelijk om met een Windows PC data over te zetten naar je Vita en vice versa. Voortaan zullen dus ook Mac-gebruikers hier gebruik van kunnen maken.

Naast de toevoeging van deze nieuwe features, zal ook de Playstation knop op verschillende manieren belicht worden afhankelijk van de “status” van de Playstation Vita. Zo zal de knop blauw zijn als het toestel aanstaat en zal de knop blauw knipperen als het in standby mode staat.

Voorlopig is de Vita enkel in Japan verkrijgbaar, maar vanaf 22 februari kunnen ook de Europese en Amerikaanse gamers aan de slag met Sony’s nieuwste handheld.

No more articles