Vandaag kondigt Sony aan dat PlayStation Plus vanaf systeemsoftware-update v2.00 voor PlayStation Vita nu ook beschikbaar zal zijn voor PS Vita. Vanaf 21 november is de service toegankelijk voor fans van Sony’s handheld. En dat geldt ook voor eigenaars van een PlayStation 3 die al lid waren, zonder extra kosten.

PS Plus heeft nog meer te bieden zodra de service beschikbaar is op PS Vita. Als onderdeel van de Instant Game Collection kun je als abonnee genieten van PS Vita-titels zoals Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush en Chronovolt. Je krijgt toegang tot vier games per maand plus talloze voordeeltjes zoals gratis spelen, exclusieve kortingen en online-opslag.

En PlayStation 3  fans hoeven zich geen zorgen te maken, want als je al een PS3 en een PlayStation Plus-lidmaatschap hebt, kun je van de complete PS Plus-service gebruikmaken op het PS3- en het PS Vita-systeem – zonder extra kosten.

Verspreid over beide systemen biedt de Instant Game Collection altijd een verzameling van veertien games en minstens vijf nieuwe games per maand, oftewel 65 games per jaar voor PS3 en PS Vita. Bovendien ontvang je automatische updates, zodat je altijd de nieuwste systeemsoftware voor PS3 en PS Vita hebt.

Andere cross-platformvoordelen zijn onder andere de automatische synchronisatie van trofeeën en opslagdata en de online-opslag van voortgangsgegevens tot wel 2 GB (1 GB op PS3 en 1 GB op PS Vita).

Er zijn twee PS Plus- abonnementen beschikbaar: 90 dagen voor €14,99 en 365 dagen voor €49,99. Het jaarabonnement van €49,99 geeft je toegang tot 65 games en kost omgerekend slechts €4 per maand.

No more articles