Volgens een rapport op Boursier.com staat de officiële release van de PlayStation Neo of PlayStation 4K gepland voor uiterlijk september 2016. Dit zou betekenen dat deze mid-generatie upgrade console nog voor de release van de PlayStation VR beschikbaar zal zijn.

Deze release werd aangehaald in een press release van Innelec’s FY16 financiële resultaten. In het rapport wordt een evolutie van Sony’s Ps4 beschreven, die verwijst naar de nieuwe console met codenaam “Neo 4K”. Deze zou verschijnen in de eerste helft van dit financiële jaar, wat uiterlijk september 2017 is.

De PS4 Neo zal een nieuwere versie zijn van de huidige PS4 met een snellere CPU, verbeterde grafische kaart, een hogere geheugen bandbreedte en ondersteuning voor 4K output. Geoptimaliseerde games kunnen verbeterde graphics ondersteunen, maar alle games moeten backwards compatible zijn met de originele PlayStation 4.

Ubisoft is er van overtuigd dat er nog één generatie komt zoals we deze nu kennen, maar volgens Shudei Yoshida (het hoofd van PlayStation) komt er mogelijk geen PlayStation 5 en is de toekomst van hun console zoals we deze nu kennen onzeker

No more articles