Sony heeft aangekondigd dat de PS4 sales momenteel op 18,5 miljoen exemplaren wereldwijd worden afgeklokt.

Volgens de cijfers van PlayStation Japan, heetf Sony maar liefst 4,1 miljoen exemplaren verkocht met de kerstperiode in 2014. Daar tegenover staat wel dat Microsoft in die periode maar liefst het dubbel heeft verkocht.

PlayStation Plus abonnementen staan momenteel op een totaal van 10,9 miljoen afgeklokt.

Hierbij komend dat Sony de releases die er binnenkort staan aan te komen nog eens extra in de verf heeft gezet. Hier heb je ze allemaal snel op een rijtje: Street Fighter 5, Final Fantasy 15, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, The Tomorrow Children, The Order: 1886 en Bloodborne samen met allerlei Indies.

Er is wel niks gezegd over de Vita, die waarschijnlijk geen topperiode kende tijdens de feestdagen.

Tijdens Sony’s CES 2015 heeft CEO, Kazuo Hirai, de tijd genomen om PlayStation’s succes te vieren.    “Ik hou van deze cijfers! Dit is een opmerkelijk succes voor deze next generation console, en uiteindelijk ook het grootste op elk vlak die PlayStation ooit teweeg heeft gebracht. Het nieuws dat de PS4 als zijn voorgangers zal verslaan, rekening houdend dat PS2 de bestverkopende huisconsole aller tijden is, wil zeggen dat er de komende jaren nog een hoop verassingen staan te wachten.”

Sony is de eerste van alle grootste consoleproducenten om deze cijfers bekend te maken na de zo belangrijke kerstperiode. Hopelijk zal Microsoft snel volgen, zodat we een beter overzicht krijgen na het nieuws dat Xbox One de leiding heeft genomen is de maand november.

No more articles