Geloven of niet, maar dit feit bewijst dat Heavy Rain ontwikkelaar Quantic Dream bezig is met de ontwikkeling van een PlayStation 4 titel.

5 november 2012 was de dag dat de ontwikkelaar een nieuwe domeinnaam registreerde. Het domein gaat als singularityps4.com doorheen het leven, waaruit met alle eenvoud is af te leiden dat dit gaat om een PS4 game gaat die in de maak is.

Hoe komen we daarbij? Ten eerste, als we een WHOIS scan doen naar dit domein, dan komt Quantic Dream als eigenaar naar voren. Ten tweede, als we rekening houden met het patroon dat de ontwikkelaar gebruikt voor domeinnamen, zoals heavyrainps3.com en beyondps3.com, kunnen we er gewoon niet omheen dat er een PS4 titel in de maak is.

Maar dan wordt het nu hoofdpijn krijgen, want echt veel zijn we nog niet met deze domeinnaam. Als Quantic met een game Singularity afkomt, zullen ze gegarandeerd problemen krijgen, aangezien dit een shooter was van ontwikkelaar Raven Software en uitgegeven door Activision in 2010.
Eerder vorig jaar gaf David Cage wel de opmerking dat hij veel inspiratie kreeg door het boek “The Singularity is Near” voor hun Kara tech demo, dus misschien dat hier nog iets gaat voortvloeien.
Als we bij onze goede vriend Google wat meer onderzoek verrichten, komen we ook tot de ontdekking dat Singularity ook een canned action film is van Sony Pictures dat gaat over nanotechnologie. Over de film is nog niets bekend gemaakt, dus de kans zou er in kunnen zitten dat Quantic Dream misschien hieraan meewerkt of een game van gaat voorzien.

Voorlopig blijft het giswerk, maar als de geruchten kloppen dat dit jaar de next-gen consoles worden aangekondigd, zal het niet lang meer duren vooraleer we meer informatie krijgen. We keep you posted!

No more articles