Wij waren aanvankelijk sceptisch over Rainbow Six Siege, maar ere wie ere toekomt: het is een verdomd leuke tactische FPS! Ondertussen spelen we hem gretig en bijgevolg waren we verheugd vandaag het nieuws te horen dat na Black Ice en Dust Line, de 3e (gratis) DLC-update getiteld Skull Rain op 2 augustus zal live gaan voor Xbox One, PC en PlayStation4.

De update brengt heel wat nieuwigheden: 2 nieuwe operatoren, een nieuwe map en extra gameplay opties. De nieuwe level Favela belooft alvast de grootste en meest destructieve omgeving uit het spel te worden.

De 2 nieuwe operatoren zijn Caveira en Capitão. Caveira is een stille, dodelijke dame met een gedempte PRB92 en subsonische kogels. Haar tegenhanger beschikt over een tactische kruisboog TARS MK0 en kan daarmee 2 kogeltypen afvuren: dodelijke pijlen of micro-rookgranaten.

Daarnaast zet Ubisoft ook zijn belofte om de game te blijven ondersteunen kracht bij. We krijgen nu immers (eindelijk) een forfeit mogelijkheid in Ranked Matches zodat we niet langer in uitzichtloze situaties moeten doorknokken.

Verder is er een nieuwe attachment: een gebogen grip. Die laat toe sneller te ADS’en met je wapen en daarmee mogelijk een iets aggressievere speelstijl toelaat.

En tenslotte is er een bijkomende custom game modus: Tactisch Realisme. Hierin is de HUD gereduceerd en zijn de kogels zo mogelijk nog dodelijker…niet voor doetjes dus!

Zoals ook in vorige updates het geval was, is ook deze keer weer alles gratis voor de bezitters van het spel. Maar seasonpass-houders krijgen hun nieuwe operatoren meteen op 2 augustus, terwijl “gewone” spelers ze pas vanaf 9 augustus met Renown of R6 currency moeten unlocken. Bereidt je alvast voor op een grind in dat laatste geval, want aan 25000 renown per stuk (afgaande op de vorige DLC), is dat toch al gauw 125 games die je moet spelen…

Je kan alvast deze site in de gaten houden voor nieuwe info. Tevens is er een exclusieve preview gepland van deze content tijdens de Xbox Pro League Finales op zondag 31 juli om 03.00 uur. De livestream daarvan wordt hier uitgezonden: https://www.twitch.tv/rainbow6. Je wekker zetten is de boodschap dus!

Hieronder alvast een teaser van de nieuwe map:

 

No more articles