Rayman Legends, de award-winnende platformgame van Ubisoft Montpellier is vanaf 20 februari verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Rayman Legends voor Wii U, Xbox 360, PS3, PS Vita en PC, is één van de best beoordeelde games van 2013, geprezen voor zijn originaliteit, de verbazingwekkende graphics en de vrolijke noot. Voor de nieuwe generatie consoles is de game nu nog meer verbeterd met exclusieve content en nieuwe opties. Dankzij de mogelijkheden van de nieuwe generatie consoles zijn de prachtige handgetekende illustraties en vloeiende animaties nu nog scherper. Daarnaast is de laadtijd tussen de verschillende levels verkleind.

Elk platform krijgt een aantal exclusieve personages die je vrij speelt in de heldengalerij. Xbox One heeft drie exclusieve personages, Ray Vaas en Far Globox, geïnspireerd door Far Cry 3 en Splinter Ray, gebaseerd op Sam Fisher. PlayStation 4-spelers krijgen een exclusieve Assassin Ray-outfit, geïnspireerd door de held Edward Kenway uit Assassin’s Creed IV Black Flag. Beide platformen beschikken ook over een nieuwe VIP status en held, Champion Ray. Alleen de hoogst scorende en actieve spelers in de online uitdagingen en de Rayman Legends-gemeenschap, worden de trotse eigenaar van dit personage.

Elke console krijgt ook een set exclusieve gameplay-opties. De Xbox One-versie heeft tien exclusieve uitdagingen om nieuwe prestaties vrij te spelen. Deze uitdagingen vereisen speciale acties tijdens een beperkte tijd en zijn gelinkt aan bepaalde aspecten van de game, zoals spelvaardigheden, co-op spel, Kung Foot, en meer. De PlayStation 4 maakt gebruik van de touchpad op de controller voor acties als het krassen van krasloten, het maken en delen van screenshots en video’s en de camera mode. In deze modi gebruiken spelers de touchpad om het beeldscherm stil te zetten en in- of uit te zoomen. Rayman Legends op PlayStation 4 ondersteunt ook Remote Play zo dat je kunt blijven spelen op je PS Vita als de tv uitstaat.

No more articles