Konami maakt bekend dat Silent Hill: Book of Memories vanaf 2 november in Europa voor de PlayStation Vita verkrijgbaar is.

Met de nieuwe game, ontwikkeld door WayForward, verschijnt de veelgeprezen horrorserie voor het eerst voor de PlayStation Vita. Voor de eerste keer is het spel voorzien van multiplayer elementen, zodat spelers samen kunnen werken de in mist gehulde gebieden van de stad die de game haar naam gaf.

Silent Hill: Book of Memories begint met het kiezen van een character die je zelf kunt aanpassen. Vervolgens krijgt de speler een boek in handen dat, naar het schijnt, de macht heeft om het verleden te veranderen. De game heeft de verschijningsvorm van een top-down avontuur, waarbij de nadruk ligt op actie en ontdekking. Spelers worden uitgedaagd om een reeks tests en puzzels op te lossen. Bij elke goede oplossing krijgen ze een puzzelstuk dat nodig is om toegang te krijgen tot het volgende gebied.

Verschillende Silent Hill elementen en vijanden uit het verleden zie je terug in de nieuwe game, terwijl je steeds meer te weten komt over het boek. Spelers werken in een multiplayer-modus samen aan een zoektocht naar de puzzelstukken en om de verschillende bazen te verslaan die in de gameplay centraal staan. Silent Hill: Book of Memories laat spelers items uitwisselen tussen de characters, inclusief items om de hun gezondheid te herstellen en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Met de soundtrack van Daniel Licht, componist van Dexter, op de achtergrond, begint Silent Hill: Book of Memories aan een nieuw hoofdstuk vol angst, waarin spelers verwikkeld raken in de nieuwe angstaanjagende toevoeging aan de horrorserie van Konami. Het spel is beschikbaar als een fysieke en download titel via het PlayStation Netwerk.

No more articles