Deep Silver kondigt vandaag de releasedatum voor Metro: Last Light aan. De first person shooter en langverwachte sequel op het buitengewone Metro 2033 zal in Europa vanaf 17 mei 2013 beschikbaar zijn voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows PC.

In 2034 heeft een nucleaire oorlog de wereld veranderd in een post – apocalyptische woestenij. In Moskou zijn de metrotunnels een nieuwe thuis geworden voor de voormalige inwoners van de stad. In de catacomben vechten ze om te overleven tegen horden van afgrijselijke mutanten die geboren zijn in deze toxische omgeving, en tegen andere groepen die de controle over de nog vrije bewoonbare gebieden wil overnemen. Tussen het vechten door zijn ze op zoek naar een doomsday device, dat de sleutel tot hun overwinning kan zijn. Een burgeroorlog is onafwendbaar. De speler kruipt in de huid van Artyom, en wordt zo de laatste hoop van de gehele mensheid.

De nieuwe releasedatum zorgt voor een evenwicht tussen het maximale halen uit Metro: Last Light en de fans niet langer dan nodig te laten wachten. We zullen de resterende tijd goed gebruiken en zullen nauw samenwerken met 4A Games om het spel nog beter te maken. De ontwikkeling van het spel zal alle aandacht krijgen die het verdient.

Het plot van Metro: Last Light werd geschreven door Dmitry Glukhovsky, de bejubelde auteur van de roman Metro 2033, die de inspiratie vormde voor beide videogames. Glukhovsky is eveneens verantwoordelijk voor alle dialogen in Metro: Last Light. Glukhovsky’s romans Metro 2033 en Metro 2034 zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen keer verkocht. In 2013 zal zijn recentste boek Metro 2035 ook buiten Rusland verkrijgbaar zijn.

Sinds bekendgemaakt werd dat wij de Metro franchise overnamen, bleven de fans vragen naar een releasedatum. Vandaag kunnen we eindelijk aankondigen wanneer de fans het spel kunnen spelen! We zouden daarom graag alle Metro fans bedanken voor hun geduld, en we kunnen hen verzekeren dat er nog veel meer nieuws onderweg is over deze franchise.

No more articles