Vorig werd op de Gamescom 2011 de PS Vita game Resistance: Burning Skies onthuld. Vandaag is men bij Sony zo gul geweest om meer bekend te maken over het verhaal rond deze game.

Resistance: Burning Skies is een verhaal over een alledaagse held die een legende wordt en speelt zich in chronologische volgorde af tussen Resistance: Fall of Man en Resistance 2.. Op 15 augustus 1951 krijgt Tom Riley, een brandweerman in New York City, een telefoontje waarvan hij eerst dacht dat het een routine vuur oproep is, maar al snel bevindt hij zichzelf in het midden van de brutale Chimera invasie van de VS. Hoewel Tom gemotiveerd is om te blijven vechten tegen de Chimera door zijn gedrevenheid om zijn zijn vrouw en kind te redden, zal hij onderweg verwikkeld raken in een veel groter conflict dat het lot van New York zal bepalen en wordt hij een belangrijke inspirerende held van het verzet.

In de trailer zien we enkele nieuwe wapens en een nieuwe Chimera eindbaas voorbij komen. In het geanimeerde gedeelte krijgen we ook te maken met een nieuw soort Chimera: de Executioner. Dit beest is een krachtige Chimera klasse met een enorm kanon voor een arm en is zeker niet zo gemakkelijk te verslaan als de standaard Hybrid.

Verder krijgen we een glimp van het Hunter geweer te zien, een krachtig Chimeraanse burst-fire geweer dat de voorloper is van de menselijke Marksman die we kennen vanuit Resistance 3. Het secundaire ammo voor de Hunter vuurt een drone die uit je wapen reist om alle vijanden in de buurt het leven zuur te maken. Deze drone is bestuurbaar via het touch screen aan de voorkant van de PS Vita.

Volgende maand worden er meer details bekend gemaakt rondom de multiplayer van Resistance: Burning Skies. We houden jullie op de hoogte!

No more articles