Het filmische actieavontuur Rise of the Tomb Raider werd eerder enkel aangekondigd en uitgebracht voor Xbox 360 en Xbox One. De release liep in de schaduw van mastodont Fallout 4, waardoor het minder aandacht kreeg dan het verdiende. Nu brengen ontwikkelaars Crystal Dynamics en het in Utrecht gevestigde Nixxes Software Rise of the Tomb Raider op 28 januari naar de pc.

In Rise of the Tomb Raider, het vervolg op Tomb Raider, wil Lara het onderzoek van haar vader afmaken en bovendien zijn naam zuiveren. Zij ontrafelt een eeuwenoud mysterie en gaat op zoek naar het geheim van de onsterfelijkheid op de meest afgelegen plekken ter wereld. In haar zoektocht komen we terecht op het verraderlijke Siberië. Lara moet slim zijn en gebruikmaken van haar survival-skills. Ze moet samenwerken met nieuwe bondgenoten om uiteindelijk haar lot als Tomb Raider onder ogen te zien.

 Rise of the Tomb Raider Kenmerken

  • Ontzagwekkende en dodelijke graftomben – Verken een wereld vol verborgen geheimen. Los puzzels op in eeuwenoude ruimten vol dodelijke vallen en ontcijfer mysterieuze teksten om de crypten te vinden.
  • Reis door een vijandige wereld – Verover een wereld waarin elk geheim gevaren met zich meebrengt. Overleef verraderlijke landschappen, neem het op tegen wilde beesten die de graftomben bewaken en verken grootse interactieve omgevingen.
  • Guerrilla-gevechtsactie – Gebruik de omgeving: klim in bomen of duik onderwater om vijanden te vermijden of juist uit te schakelen. Pas Lara’s uitrusting, wapens en munitie aan, zaai verwarring met zelfgemaakte explosieven, en hanteer Lara’s bekende boog en klimbijl.

Uitgaves van Rise of the Tomb Raider

De Standard Edition pc-versie van Rise of the Tomb Raider wordt uitgebracht als digitale download en zal ook in de winkel verkrijgbaar zijn. De Digital Deluxe-editie bevat een Season Pass voor bijna alle huidige en toekomstige DLC. De Collector’s Edition bevat de Digital Deluxe-versie van de game, een 30 centimeter groot beeldje van Lara Croft, replica’s van Lara’s dagboek en jadeketting en een steelbook.
rise-of-the-tomb-raider-collectors-edition_1920.0-1024x640

No more articles