Rise of the Tomb Raider zal exclusief voor Xbox One zijn wanneer het uitkomt tijdens de vakantie van 2015. Hoofd van Crystal Dynamics, Darrel Gallagher heeft deze exclusieve deal bekent gemaakt tijdens Microsoft’s Gamescom presentatie vandaag.

Na de aankondiging wist hij het volgende te zeggen: “Ik wil jullie graag wat meer inzicht geven in deze beslissing en waarom wij denken dat dit het beste is voor de Tomb Raider saga die we in de studio aan het creëren zijn. Om te beginnen is ons doel  altijd al geweest om iets enorm speciaal te doen met Rise of the Tomb Raider. En de aankondiging van vandaag met Microsoft is stap één om ons Tomb Raider aan de top te brengen van actie/avontuur game. Onze vrienden bij Microsoft hebben altijd een groot potentieel gezien in Tomb Raider en geloofden steeds in onze visie. We geloven dat dit een grote stap is om Tomb Raider voor eens en voor altijd op de kaart te zetten en zeker met de hulp van een grootse partner zoals Microsoft.”

Gallagher wist ook nog te zeggen dat de studio zeker geen afstand zal nemen van de gamers op PC en PS4. Volgens hem zijn dit prachtige systemen met grootse partners en een ongelofelijke community. In december mogen ze zich aan Lara Croft en de Temple of Osiris verwachte en voor PS4 is er nu al Tomb Raider: The Definitive Edition. Toch is er nog een sprankeltje hoop voor de PC gamers, daar waar Dead Rising 3 en Ryse ook een Xbox One exclusive bleek te zijn maar nu alsnog verschijnen voor PC. En voor de PS4 gamers die een enorme fan zijn van de reeks is dit een enorme tegenvaller. Overschakelen naar Xbox One dan maar?
No more articles