Je gaat in Red Dead Redemption terug naar het Wilde Westen van 1911. Een action adventure game die inderdaad boordevol actie zit. In deze open world video game kruip je in de huid van John Marston, een outlaw die het geweld niet schuwt.

Zijn doel is het redden van zijn vrouw en kind die gegijzeld worden door de overheid. De enige manier om ze vrij te krijgen is te zorgen dat drie leden van de bende waar hij eerder deel van uit maakte voor het gerecht komen. Het is de keuze tussen zijn gezin en zijn voormalige vrienden, een keuze die niet moeilijk is.

Liefhebbers van Westerns kunnen hun hart ophalen, want echt alles zit in deze game: duelleren, vechtpartijen en pokergames zijn meer regel dan uitzondering. Het spel kan alleen worden gespeeld, maar ook is er een multiplayer omgeving waarbij met maximaal 16 spelers tegelijk kan worden gespeeld.

Rockstar is de maker van Red Dead Redemption en bracht het in het voorjaar van 2010 uit voor de Xbox360 en de Playstation 3. Rockstar won met deze game op de 2010 Spike Video Game Award de ‘Game of the Year’ award: de grootste eer die een game te beurt kan vallen. Daarnaast krijgt het ook de ‘Best Song in a Game’ award en het juryrapport zegt daarover dat het de meest invloedrijke muziek is in de geschiedenis van de videogames.

De fans van Rockstar video games zullen direkt terugdenken aan 2004 toen de game Red Dead Revolver uitkwam. Deze game heeft voor de nodige inspiratie gezorgd bij Rockstar en dat leidde tot deze nieuwe game. Natuurlijk wil Rockstar profiteren van deze positieve publiciteit en een speciale ‘Game of the Year’ editie van Red Dead Redemption is een feit. In deze editie werden alle mogelijke uitbreidingen direkt toegevoegd voor optimaal speelplezier.

Voor de speler die de multiplayer modus gaat proberen zijn er extra locaties op de maps met ook nieuwe uitdagingen als ‘horse racing’ en ‘stronghold’. Extra geld kan je met black jack verdienen in een rokerige saloon met de glazen whisky op tafel. Als je in Red Dead Redemption gaat blackjacken, dan is het zaak de basis blackjack strategie onder de knie te hebben. Geld is een belangrijk onderdeel in het spel, dus als je zorgt dat je je goed verdiept hebt in blackjack, dan kan je hier extra geld verdienen. Je gaat aan de tafel zitten en de kaarten worden je vanzelf gedeeld. De dealer staat aan de tafel en geeft iedereen de kaarten, ondertussen worden opmerkingen over en weer gemaakt terwijl jij mag nadenken over de beste keuze. Neem je een kaart of kies je ´stand´? Overal staan online strategie artikelen, dus zorg dat je de juiste beslissing neemt. Als je in Red Dead Redemption kan winnen met blackjack is het zaak om je vaardigheden wellicht een keer in een online casino te testen. Misschien heb je er aanleg voor en kan je zo een leuke boterham bij verdienen.

Zorg wel dat jij je revolver binnen handbereik hebt, je zal hem aan de blackjack tafel nog wel eens nodig hebben.

De vraag is nu of er een vervolg komt op Red Dead Redemption en geregeld krijgt Rockstar ook deze vraag. Rockstar antwoordde vorige maand op deze vraag: : “We don’t always rush to make sequels but that does not mean that we won’t get to them eventually.”

De fans zijn na deze uitspraak er van overtuigd dat er een vervolg gaat komen. Rockstar kennende zal een eventueel vervolg weer meedingen naar de diverse awards. Voorlopig moeten wij nog even geduld hebben jammer genoeg.

Artikel ingezonden door Twizzworks

No more articles