Met de nieuwste update 2.0 van Sony voor PlayStation 4 is nu ook Share Play beschikbaar. Daarbij kun je een vriend je console laten overnemen als je het moeilijk hebt in een bepaalde level of om hem een stukje van de gameplay te laten proeven. Dit lukt zowat in eender welk land met welke vriend je ook hebt. Althans als je niet op Duitsland rekent..

Zij kunnen enkel maar Share Play gebruiken met vrienden die zich ook in Duitsland bevinden. En dit hebben ze waarschijnlijk te danken aan de strenge regels die ervoor zorgen dat vele games gecensureerd of verbannen worden. Een mooi voorbeeld hiervan hebben we al eens kunnen zien bij de gecensureerde versie van Wolfenstein: The New Order.

View post on imgur.com

Zelfs als ze een 16+ game willen spelen zijn Duitsers verplicht om hun ID-nummer in te geven voordat ze gebruik kunnen maken van de Share Play.  In de FAQ op Sony’s website hebben we ook al kunnen lezen dat Share Play niet gebruikt kan worden als de game die je wenst te delen zich niet in de regionale PS Store bevindt, of als de gast zijn leeftijd lager is dan de rating die de game met zich meebrengt.

Dikke pech voor de Duitsers en voor ons als gamefanaat een reden te meer om te verhuizen.

No more articles